Étel és irodalom – rendhagyó kötetbemutató Cséby Géza műfordítóval

Adventi meglepetésként rendhagyó kötetbemutatót és karácsonyváró lengyel főzést szerveztünk advent harmadik vasárnapjára. Żurek (ejtsd: zsurek) levest és régi lengyel recept szerinti mézest készíthettünk a “főszakács”: Cséby Géza költő, író, műfordító vezetésével és Bubits Tünde főszerkesztő közreműködésével, A Pannon Tükör Könyvek sorozatban Sajtkukacka Manó kalandjai címen megjelent Andrzej Grabowski lengyel szerző jegyezte gyerekkönyv magyar fordítója így kapcsolta össze a lengyel és a magyar irodalmat az ünnepvárási, ünnepi szokásokkal.
Remek lehetőséget kaptunk az ételek elkészítésére a zalaegerszegi “Sótájm” főzőiskolában, ezúton is köszönjük! A kiváló helyszínen sok mindent megtudtunk a lengyel ételek receptjein kívül a lengyel karácsonyi szokásokról és a műfordítás rejtelmeiről!
A rendhagyó kötetbemutatóról készült felvételeket és a recepteket ITT osztjuk meg olvasóinkkal.