Lapszámajánló 2018/5. – Egy mondat

Legújabb lapszámunk Egy mondat c.rovatában Szlukovényi Katalin és Szkárosi Endre naplói. Egy-egy részlettel ajánljuk a lapot.

Szlukovényi Katalin

Carpe diem – részlet

  1. Negyvenegy elmúltam, mire először mondták rám, hogy szép lány.
  2. Egyre vastagabb jégen táncolunk, és méltán.
  3. Két villamosmegálló közt félúton lakunk; mától a másikba járok.
  4. Szerelem, szerelem, közműfelújítás, keskeny árok.
  5. Mert megtanultam, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
  6. És megdolgozom a napi kenyérért, szóért.
  7. „Ha eljössz, odaadom a tavalyi ajándékod.”[7]

[7] BA

 

Szkárosi Endre

Július, július! – részlet

július 8. Irány Szekszárd!

július 9. 11-kor Dr. Haág Évával, a város alpolgármesterével találkozom – téma: a helyi és országos Mészöly-kultusz közeli perspektívái. Délután, immár hatodszor, megnyílik a Szekszárdi Magasiskola.  Márton Laci és Győrffy Ákos megkezdik a foglalkozásokat. Délután óriási zuhé van, a szokásos esti látogatást a Porkoláb-völgyben a Mészöly-tanyán ad acta tesszük. Komjáthi Tamásék is a Vármegyeházán adják a szőlőjükben szokásos nyitóvacsorát.

július 10. A Szekszárdi Magasiskola folyamán a kezdettől fogva írunk-íratunk napi beszámolót a Litera és a Librarius számára. Mivel én nem tartok órát, vállaltam, hogy az írásokat gondosan megnézem, ahol kell, szerkesztem.  Ez délelőtti munka lesz (illetve már az is), délig el kell juttatni őket – képekkel egyetemben – a szerkesztőségekbe. A két Nagy (Ágnes és Izabella) hajszálpontosan, kora reggel átküldik az írásaikat, képekkel együtt. Jó kezdés!

Délután a Vármegyeházán Sós Dórával beszélgetünk válogatott verskötetem, a Véletlenül nem jártam itt kapcsán.  Dóra felkészültsége, problémaérzékenysége minden egyes alkalommal imponál. Jó úgy beszélni valakivel, hogy érti, amit csinálok.

Este a Bormúzeumban vacsora-bulizunk. Többen megszállottan (van, aki ezt titkolni igyekszik) nézzük a Belgium-Franciaország meccset a vébén.